FAQs

Brugere og login
if(document.getElementById( "themify-builder-style" )===null ){ var el = document.getElementById( "builder-styles-css" ); if(el!==null){ var link = document.createElement("link"); link.id="themify-builder-style"; link.rel="stylesheet"; link.type="text/css"; link.href=el.getAttribute("data-href"); el.parentNode.replaceChild( link, el); } }

Der er allerede oprettet en bruger med denne e-mailadresse. Hvis det er din e-mailadresse, kan du nulstille adgangskoden ved at bruge funktionen “Glemt adgangskode?” i log ind boksen.

Ellers tilhører e-mail adressen en anden person, og du må finde en alternativ e-mail adresse at bruge. 

Du kan bestille adgang til Franskportal.dk her:

Du gør sådan her:

Klik på “Log ind” i menuen øverst til højre.

I pop-up boksen indtaster du din e-mailadresse og den selvvalgte adgangskode for at logge ind. 

Følgbeskrivelsen herunder, eller se denne video: Velkommen til Franskportal.dk

Klik på “Opret bruger” i menuen øverst til højre.

I pop-up boksen opretter du dig med aktiveringskoden, din e-mail og dit navn (brugernavn). Accepter portalens persondata- og cookiepolitik og klik på ”Opret”. Det er vigtigt, at du taster e-mailadressen rigtigt ind, for når du klikker på “opret”, sender systemet en e-mail med et bekræftelseslink, som du skal klikke på for at blive endelig oprettet. 

Når du klikker på bekræftelseslinket bliver du oprettet, og du bliver automatisk ført ind på Franskportal. 

Næste gang du skal logge ind, så skal du klikke på “Log ind” i højre side af menuen, hvor du blot indtaster din e-mailadresse og den selvvalgte adgangskode for at logge ind. 

Klik på “Log ind” i menuen øverst til højre.

I boksen, der kommer frem, klikker du på “Glemt adgangskode”. 

Franskportal sender dig en e-mail med et link til at nulstille din adgangskode, så du kan vælge en ny.

Se denne video for mere vejledning.

Du har glemt at sætte fluebenet i boksen “Jeg er ikke en robot”.

Eller du klikker videre lidt for hurtigt. Giv systemet et sekund til at verificere dit input.

Brug af portalen

  1. Klik først på pilen her.

2. Klik dernæst på denne pil og gem filen på dit skrivebord. Derefter kan du udskrive PDF’en. 😊

 

Med en læreradgang får du adgang til en lang række skriftlige opgaver til både begyndersystemet og til gymnasiet, bl.a. delprøver 1 og 2 med tilhørende retteark (som eleverne jo ikke skal kunne se).

Privatpersoner får som udgangspunkt altid en læreradgang. 

Adgang til Franskportal koster fra kr. 30,- inkl. moms for alle brugere, om du er elev, lærer eller privatperson. Adgangen gælder et skoleår, dvs. fra sommerferie til sommerferie. 

Se en oversigt over indhold og priser her:

Bestil adgang her: 

Franskportal.dk har til formål at gøre franskundervisningen sjovere og mere motiverende for derigennem at fremme læringsprocesser og resultater.

Franskportal.dk er beregnet til alle niveauer i folkeskolen, på ungdomsuddannelser, på VUC, i aftenskolen samt til privatpersoner, som gerne vi i gang med at lære fransk. Fokus er på brugervenlighed, og formålet er at gøre det sjovere og mere motiverende at lære fransk. 

Til gymnasieeleverne indeholder Franskportal en række delprøver med retteark (læreradgang), som forbereder eleverne på de nye eksamensformer i gymnasiet.

Hvis øvelserne er længe om at åbne, skyldes det formentlig, at det bagvedliggende program Learningapps er overbelastet. Under corona-perioden bruges programmet af over 50.000 elever. Vi har været i dialog med teamet bag, og deres anbefaling er så vidt muligt at undgå tidsrummet kl. 10-12, for her vil der være længere svartider. Der arbejdes på en opgradering af kapaciteten.

Franskportal.dk indeholder mange øvelser med udfyldbare pdf-filer. For at kunne udfylde og gemme en pdf-fil, skal du først downloade filen til din computer og gemme den – på skrivebordet eller i en mappe, som du selv vælger.

Vi anbefaler, at du bruger Adobe Reader til at vise og skrive i dine pdf-filer. 

Du kan gratis downloade Adobe Reader til din pc eller mac her:

Vidste du, at du kan bruge smarte tastaturgenveje til de franske specialtegn, download en oversigt her

Ophavsretsloven giver mulighed for visning af spillefilm i folkeskolen og gymnasiet ud fra en sondring i loven mellem offentlige og private fremførelser. Som offentlig visning anses fx fremførelse under universitetsforelæsninger og fremførelse for flere skoleklasser samtidig. Men fremførelse for enkelte skoleklasser anses for privat, og dermed kan læreren vise film, som vedkommende selv har købt adgang til, uanset om filmen streames eller afspilles fra DVD. Det fremgår bl.a. af Bet. 1187/1990 s. 22, Schønning, Ophavsretsloven med kommentarer og kommentar 3.4.2 til §2, Rognstad i NIR 2009, s. 538.