FAQs
Adgang til franskportal.dk
-
Du kan bestille adgang til Franskportal.dk her:
-
Med en læreradgang får du adgang til en lang række skriftlige opgaver til både begyndersystemet og til gymnasiet, bl.a. delprøver 1 og 2 med tilhørende retteark (som eleverne jo ikke skal kunne se).
Privatpersoner får som udgangspunkt altid en læreradgang.
-
Der er allerede oprettet en bruger med denne e-mailadresse. Hvis det er din e-mailadresse, kan du nulstille adgangskoden ved at bruge funktionen “Glemt adgangskode?” i log ind boksen.
Ellers tilhører e-mail adressen en anden person, og du må finde en alternativ e-mail adresse at bruge.
-
Adgang til Franskportal koster kr. 30,- inkl. moms for Basis-adgang og kr. 50,- inkl. moms for Ekstra-adgang, uanset om du er elev, lærer eller privatperson. Adgangen gælder et skoleår, dvs. fra sommerferie til sommerferie.
Se en oversigt over indhold i hhv. Basis- og Ekstra-adgang og priser her:
Bestil adgang her:
-
Aktiveringskoden, som du har fået tilsendt eller fået fra din lærer skal benyttes til at oprette en bruger på portalen. Klik på knappen ”Opret bruger” i menuen øverst for oprettelse og udfyld felterne. Når brugeren er oprettet, kan man logge ind med e-mail og det selvvalgte password.
Vi har lavet denne lille video, som viser, hvordan du gør.
-
Du gør sådan her:
Klik på “Log ind” i menuen øverst til højre.
I pop-up boksen indtaster du din e-mailadresse og den selvvalgte adgangskode for at logge ind.
-
Sommetider kan du opleve, at login-boksen ikke kommer frem. I stedet står der et “hjul” og snurrer rundt, uden at der sker mere.
Løsningen er at skrive webadressen fuldt ud i adressefeltet, altså inklusive de tre w’er:
“https://www.franskportal.dk”
Så opstår problemet ikke. Det er en gammel teknisk fejl, som det endnu ikke er lykkedes os at få helt bugt med.
-
Klik på “Log ind” i menuen øverst til højre.
I boksen, der kommer frem, klikker du på “Glemt adgangskode”.
Franskportal sender dig en e-mail med et link til at nulstille din adgangskode, så du kan vælge en ny.
Se denne video for mere vejledning.
Brug af franskportal.dk
-
Kahoot opgaverne fungerer nu på den måde, at læreren skal være logget ind på Kahoot, INDEN spillet sættes i gang. For at kunne logge ind, skal man oprette en bruger, det kræver kun e-mail og password.
MEN, for at kunne spille Kahoot med en hel klasse er det vigtigt, at man opretter sin brugerprofil som “Teacher” og derefter vælger “School” som arbejdsplads. Ellers bliver antallet af spillere begrænset til 10.
-
Quizlet live opgaverne fungerer nu på den måde, at læreren skal være logget ind på Quizlet, INDEN spillet sættes i gang. For at logge ind, skal man oprette en bruger – det kræver kun e-mail og password.
OBS! Hvis man som lærer vil gennese spillet inden brug, kan man klikke på krydset øverst i højre hjørne og derefter klikke på “Leave.”
-
Franskportal.dk indeholder mange øvelser med udfyldbare pdf-filer. For at kunne udfylde og gemme en pdf-fil, skal du først downloade filen til din computer og gemme den – på skrivebordet eller i en mappe, som du selv vælger.
Vi anbefaler, at du bruger Adobe Reader til at vise og skrive i dine pdf-filer. Indstil din computer til at åbne pdf-filer med Adobe Reader som standard ved at højreklikke på filen og angive programmet som standard.
Du kan gratis downloade Adobe Reader til din pc eller mac her:
-
Vidste du, at du kan bruge smarte tastaturgenveje til de franske specialtegn, download en oversigt her
-
- Klik først på pilen her.
2. Klik dernæst på denne pil og gem filen på dit skrivebord. Derefter kan du udskrive PDF’en. 😊
-
Ophavsretsloven giver mulighed for visning af spillefilm i folkeskolen og gymnasiet ud fra en sondring i loven mellem offentlige og private fremførelser. Som offentlig visning anses fx fremførelse under universitetsforelæsninger og fremførelse for flere skoleklasser samtidig. Men fremførelse for enkelte skoleklasser anses for privat, og dermed kan læreren vise film, som vedkommende selv har købt adgang til, uanset om filmen streames eller afspilles fra DVD. Det fremgår bl.a. af Bet. 1187/1990 s. 22, Schønning, Ophavsretsloven med kommentarer og kommentar 3.4.2 til §2, Rognstad i NIR 2009, s. 538.